Managed hosting: Waarom het de investering waard Is

Het hebben van een stabiele, betrouwbare en veilige online aanwezigheid een cruciale factor zijn in het succes van elke onderneming. Daarom is het kiezen van de juiste webhosting oplossing uiterst belangrijk. Een van de meest gewaardeerde hosting-opties in dit opzicht is managed hosting, ook wel een beheerde VPS. In dit artikel zullen we enkele van de belangrijkste voordelen van managed hosting belichten.

Managed hosting betekent dat een host alles professioneel beheert

goedkope managed hosting Een van de grootste voordelen van managed hosting is dat u beschikt over een team van IT-professionals die uw servers beheren. Dit betekent dat zij verantwoordelijk zijn voor het bijwerken en patchen van uw systeem, het installeren van de noodzakelijke beveiligingsprotocollen, en het monitoren van uw servers om ervoor te zorgen dat ze optimaal presteren. Hierdoor kunt u zich concentreren op uw kernactiviteiten, terwijl de technische aspecten van uw web aanwezigheid worden verzorgd door experts.

De best mogelijke beveiliging

Managed hosting providers besteden aanzienlijke middelen aan de beveiliging van hun infrastructuur. Dit omvat doorgaans reguliere beveiligingsaudits, continue monitoring, installatie van firewalls en bescherming tegen DDoS-aanvallen. Bovendien worden vaak ook back-up diensten aangeboden, waardoor in geval van een incident gegevensverlies kan worden voorkomen.

Betrouwbare prestaties

Met een beheerde VPS krijgt u toegang tot hoogwaardige server hardware en netwerkconnectiviteit, die samen leiden tot hoge beschikbaarheid en betrouwbare prestaties. Bovendien wordt in het geval van eventuele hardware storingen snel actie ondernomen door de webhosting provider om downtime te minimaliseren.

Schaalbaarheid van managed hosting

Managed hosting biedt een hoge mate van schaalbaarheid, wat betekent dat als uw bedrijf groeit, uw webhosting omgeving mee kan groeien. Dit is een enorm voordeel, omdat het betekent dat u niet hoeft te investeren in vooruitbetaling voor resources die u mogelijk niet nodig hebt. U kunt eenvoudig de capaciteit verhogen (of verlagen) als uw behoeften veranderen.

Kostenbesparingen dankzij beheerde webhosting

Hoewel de initiële kosten van een beheerde VPS hoger kunnen zijn dan andere opties, kunnen de langetermijnvoordelen de kosten rechtvaardigen. Door te kiezen voor beheerde webhosting, vermijdt u de kosten van het aannemen en opleiden van een eigen IT-team om uw servers te beheren. Daarnaast zijn er kostenbesparingen op gebieden als hardware, software en netwerk infrastructuur, omdat deze door de provider worden onderhouden.

Managed webhosting biedt bedrijven een breed scala aan voordelen, van professioneel beheer en verhoogde beveiliging tot betrouwbare prestaties, schaalbaarheid en kostenbesparingen. Terwijl een beheerde VPS inderdaad een investering vereist, kan de return on investment aanzienlijk zijn voor bedrijven die hun online aanwezigheid serieus nemen.

Managed hosting of shared hosting?

Het kiezen van de juiste webhosting-oplossing kan een ingrijpende invloed hebben op de online aanwezigheid en uiteindelijk op het succes van een bedrijf. Twee van de meest voorkomende typen webhosting zijn managed hosting en shared hosting. Laten we kijken naar wie er baat bij heeft beheerde webhosting, hoe het verschilt van shared hosting, en waarom het, ondanks de hogere kosten, de moeite waard kan zijn.

Voor wie is managed hosting?

beheerde hostingManaged hosting is vooral gunstig voor bedrijven die geen eigen IT-team hebben of die hun IT-personeel willen vrijmaken van serverbeheer taken. Het is ideaal voor bedrijven die een hoge mate van serverprestaties en beveiliging nodig hebben en die de flexibiliteit willen om hun serveromgeving te schalen als hun bedrijf groeit.

Beheerde webhosting kan ook gunstig zijn voor bedrijven die moeten voldoen aan specifieke regelgeving met betrekking tot dataveiligheid, omdat providers van managed hosting doorgaans geavanceerde beveiligingsprotocollen en regelmatige beveiligingsaudits aanbieden.

Hoe verschilt managed hosting van shared webhosting?

Het grootste verschil tussen managed en shared webhosting ligt in de manier waarop resources worden verdeeld en beheerd. Bij shared hosting deelt uw website serverruimte en resources met vele andere websites op dezelfde server. Dit kan leiden tot verminderde prestaties en beveiligingsproblemen, vooral als een van de andere websites op de server veel verkeer ontvangt of wordt aangevallen.

Daarentegen biedt een beheerde VPS u uw eigen toegewijde serverruimte. U deelt uw server en de bijbehorende resources met niemand anders, wat betekent dat u volledige controle heeft over de prestaties van uw website. Bovendien wordt de server beheerd door IT-professionals die zorgen voor alle technische aspecten van de server, zoals systeem updates, patching, beveiliging en back-ups.

Waarom is beheerde hosting vrij kostbaar?

managed webhostingManaged hosting is een stuk duurder dan shared hosting vanwege de extra services en voordelen die het biedt. Deze omvatten professioneel serverbeheer, hogere serverprestaties, verbeterde beveiliging, en de mogelijkheid om te schalen naargelang uw behoeften.

Hoewel de initiële kosten van een beheerde VPS hoger zijn, kunnen de langetermijnvoordelen aanzienlijk zijn. Door te kiezen voor managed hosting, bespaart u op de kosten van het aannemen en opleiden van een intern IT-team voor serverbeheer. Bovendien kan de verbeterde website prestatie en -beveiliging die beheerde webhosting biedt, bijdragen aan een betere gebruikerservaring en het behoud van klanten, wat uiteindelijk kan leiden tot hogere inkomsten.

Hoewel een beheerde VPS meer kost dan shared hosting, biedt het aanzienlijke voordelen die de extra investering waard zijn, vooral voor bedrijven die een hoge mate van prestaties, beveiliging, en schaalbaarheid nodig hebben. Door de technische aspecten van serverbeheer over te laten aan professionals, kunnen bedrijven zich concentreren op wat ze het beste doen: hun bedrijf laten groeien en hun klanten bedienen.

Er zijn talloze webhosting bedrijven in Nederland, maar niet allemaal bieden ze de juiste combinatie van prijs, kwaliteit en betrouwbaarheid. Als we het hebben over managed hosting providers in Nederland, zijn er twee namen die vaak naar voren komen: mijn.host en Cloud86. Deze twee bedrijven onderscheiden zich als enkele van de beste en toch betaalbare opties op de markt.

Goedkope managed hosting bij mijn.host

Mijn.host is bekend om het aanbieden van hoogwaardige beheerde webhosting services tegen een zeer betaalbare prijs. Ze zijn erin geslaagd om de kosten laag te houden zonder concessies te doen aan de kwaliteit van hun diensten. De belangrijkste diensten van mijn.host omvatten een geoptimaliseerde WordPress webhosting, beheerde VPS hosting en domeinnaam registraties.

Het technische team van mijn.host staat altijd klaar om te helpen, waardoor klanten zich kunnen concentreren op hun bedrijfsvoering zonder zich zorgen te maken over technische problemen. Hun servers zijn robuust en betrouwbaar, met een uptime-garantie van 99,9%. Bovendien maken ze gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen om de veiligheid van de klantgegevens te waarborgen.

Cloud86 uitstekende webhosting oplossingen

cloud86 hostingEen andere uitstekende managed hosting provider in Nederland is Cloud86. Dit bedrijf biedt een verscheidenheid aan webhosting oplossingen, waaronder managed VPS, shared webhosting, en cloud hosting, allen tegen concurrerende prijzen.

Cloud86 blinkt uit in het leveren van een hoog niveau van klantenservice. Hun team van deskundigen is altijd beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden en om ondersteuning te bieden wanneer dat nodig is. Ze bieden ook een scala aan extra diensten, zoals automatische back-ups, gratis SSL-certificaten, en DDoS-bescherming, die allemaal bijdragen aan de veiligheid en prestaties van de websites van hun klanten.

Wat betreft prestaties en betrouwbaarheid, biedt Cloud86 superieure server technologie en een krachtig netwerk, wat resulteert in uitstekende laadtijden en vrijwel geen downtime.

Managed hosting bij Cloud86 of mijn.host?
Zowel mijn.host als Cloud86 zijn uitstekende keuzes voor beheerde webhosting in Nederland. Beide bedrijven bieden hoogwaardige diensten tegen betaalbare prijzen, wat ze tot een geweldige optie maakt voor zowel kleine bedrijven als grotere ondernemingen die op zoek zijn naar betrouwbare en kosteneffectieve webhosting oplossingen. Door te kiezen voor een van deze providers, kunt u er zeker van zijn dat u de technische aspecten van uw website in goede handen laat.

Veel gestelde vragen over managed hosting

Hieronder enkele van de meest gestelde vragen over managed hosting.

 • Wat is managed webhosting en voor wie is het bedoeld?
  Managed hosting is een webhosting oplossing waarbij een team van IT-professionals de server van de klant beheert. Het is bedoeld voor bedrijven die geen eigen IT-team hebben, die hun IT-personeel willen vrijmaken van serverbeheer taken, of die een hoge mate van serverprestaties en beveiliging nodig hebben. Ook bedrijven die moeten voldoen aan specifieke regelgeving met betrekking tot dataveiligheid kunnen baat hebben bij beheerde webhosting.
 • Wat zijn de voornaamste verschillen tussen managed hosting en shared hosting?
  Bij shared webhosting deelt een website serverruimte en resources met vele andere websites. Dit kan leiden tot verminderde prestaties en beveiligingsproblemen. Daarentegen biedt een beheerde VPS toegewijde serverruimte, wat betekent dat de klant volledige controle heeft over de prestaties van hun website. Bovendien wordt de server beheerd door IT-professionals die zorgen voor alle technische aspecten van de server.
 • Waarom is managed webhosting duurder dan shared hosting?
  Managed hosting is duurder dan shared hosting vanwege de extra services en voordelen die het biedt. Deze omvatten professioneel serverbeheer, hogere serverprestaties, verbeterde beveiliging, en de mogelijkheid om te schalen naargelang uw behoeften. Hoewel de initiële kosten hoger zijn, kunnen de langetermijnvoordelen aanzienlijk zijn.
 • Wie zijn enkele van de beste en meest betaalbare managed hosting providers in Nederland?
  Twee van de beste en meest betaalbare een beheerde VPS providers in Nederland zijn mijn.host en Cloud86. Beide bedrijven bieden hoogwaardige diensten tegen betaalbare prijzen, waaronder geoptimaliseerde WordPress webhosting, managed VPS webhosting, domeinnaam registraties, en cloudhosting.
 • Welke aanvullende services bieden mijn.host en Cloud86?
  Mijn.host en Cloud86 bieden een scala aan extra diensten, zoals automatische back-ups, gratis SSL-certificaten, DDoS-bescherming en uitstekende klantenservice. Deze diensten dragen allemaal bij aan de veiligheid en prestaties van de websites van hun klanten.