Cloud86 hosting van goedkope shared hosting tot een managed VPS

Bij het zoeken naar de ideale WordPress hostingprovider, valt er niet te ontkennen dat Cloud86 een van de meest opvallende opties op de markt is. Met hun reeks functies, uitstekende klantenservice en scherpe prijsstelling, is het een aanbieder die het overwegen waard is. Ook voor niet WordPress websites is het de beste budgethost in Nederland. Laten wij kijken wat Cloud86 te bieden heeft, waarbij we zowel de sterke punten als de mogelijke tekortkomingen aanpakken.

Uitzonderlijke functies van Cloud86

cloud86 hostingCloud86 staat bekend om zijn uitgebreide lijst van features. Hun aanbod omvat een onbeperkte hoeveelheid dataverkeer, gratis SSL-certificaten, dagelijkse back-ups, en nog veel meer. Bovendien zijn hun hostingpakketten volledig geoptimaliseerd voor WordPress, wat zorgt voor snelle laadtijden en een vlekkeloze gebruikerservaring. Het bedrijf is in 2020 en 2022 benoemd tot het snelste hostingbedrijf van het jaar. De snelheid waarmee een webpagina wordt geladen is cruciaal, bezoekers haken na enkele seconden af als een pagina niet laadt. En een onderdeel van het Google zoekalgoritme is dat webpagina’s razendsnel moeten laden, het is een belangrijke ranking factor. Als je naar de recensies over Cloud86 gaat kijken, dan zijn mensen ontzettend positief over de diensten van dit hostingbedrijf. Bekijk onderaan deze pagina de recensies over Cloud86.

Vele verschillende hostingpakketten

Er is een brede keuze aan hostingpakketten. Je kan kiezen tussen verschillende soorten reguliere hosting tegen zeer scherpe prijzen. Cloud86 biedt verschillende soorten snelle goedkope shared hosting aan, maar het is ook mogelijk om een VPS af te nemen. Je hebt dan de keuze tussen een gewone VPS, waarbij het noodzakelijk is om enige technische kennis te hebben of je kan kiezen voor een managed VPS. Een VPS is bedoeld voor grotere websites met veel bezoek. Als je een blog of een startende webwinkel wilt opzetten, dan is een shared hosting pakket al voldoende.

Gewone webhosting is zeer goedkoop bij Cloud86

Er is keuze uit 3 verschillende webhosting pakketten. Zo kan je kiezen uit Webhosting Start, wat slechts €1,95 per maand kost. Op dit hostingpakket kan je 2 websites hosten, ook WordPress werkt uitstekend op dit pakket. Voor beginnende websites of websites die weinig bezoek hebben is het een uitstekende oplossing.

Webhosting Start
Als je kiest voor Het Webhosting Start kan je het volgende verwachten, 5 GB SSD opslag, 250 GB dataverkeer per maand, 2 websites (WordPress is volledig ondersteund), 10 e-mail adressen en 5 MySQL databases. WordPress gebruikers kunnen gebruik maken van de WordPress Toolkit dashboard, WordPress LiteSpeed cache en WordPress staging. Hierdoor laadt een WordPress website nog veel sneller. Daarnaast bieden ze een Plesk Control Panel aan, PHP versie 7.1 en 8.x, HTTP/2 & HTTP/3, QUIC.cloud CDN, 7 PHP workers en LiteSpeed Cache. Ook zit er gratis SSL bij via Let’s enCrypt,  Antispam en virus, met automatische backups. Het hosting bedrijf hanteert een 30 dagen niet goed, geld terug garantie. Deze mogelijkheden krijgt iedereen die voor het goedkoopste hostingpakket kiest. Deze opties vind je bij geen enkele Nederlandse hostingprovider vanaf €1,95 per maand.

Webhosting Medium van Cloud86

Webhosting Medium biedt alle opties van een Start account en meer. Dit hostingpakket is te verkrijgen vanaf €2,95 per maand. Webhosting Medium is geschikt voor 10 websites, met 50 GB SSD opslag, onbeperkt dataverkeer, 50 e-mail adressen en 15 MySQL databases. Ook zit er een gratis verhuisdienst bij ter waarde van €75,-. Ze zetten een dan reeds bestaande website en domeinnaam over naar Webhosting Medium account. Webhosting Medium ondersteund ook Woocommerce voor WordPress gebruikers, zodat men een website kan hosten. Omdat WooCommerce erg veel resources nodig heeft raadt Cloud 86 een iets hogere webhosting account aan die Woocommerce volledig ondersteund,  Webhosting Unlimited.

Webhosting Unlimited
Wie voor Webhosting Unlimited kiest krijgt veel meer dan het Medium pakket biedt. 100 GB SSD opslag, onbeperkt dataverkeer, onbeperkt websites, onbeperkt e-mailadressen en onbeperkt MySQL databases. Wie met WooCommerce een webwinkel wilt opzetten zal met dit pakket niet tegen problemen aanlopen, Woocommerce is volledig ondersteund. Let er wel op dat als je een speciaal SSL certificaat wilt installeren, dit niet altijd kan. Voor sommige SSL certificaten is een dedicated IP adres nodig en dat is nooit het geval bij shared hosting, de deelt de server immers met andere klanten. Wie een speciaal SSL certificaat nodig heeft, waarbij een dedicated IP adres noodzakelijk is, kan kijken naar ander hosting oplossingen die Cloud 86 aanbiedt.

FlexVPS SSD van Cloud86 voor websites met meer bezoek

FlexVPS SSD van Cloud86 is een perfecte oplossing voor mensen die niet genoeg hebben aan shared hosting. Je hebt bijvoorbeeld een dedicated IP4 adres nodig, wilt grote bestanden hosten en hebt veel bezoek. Met een FlexVPS SSD van Cloud86 geniet je van de voordelen van een fysieke of dedicated server zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de juiste hardware, alle kosten die een server een datacenter met zich meebrengt en vele andere gerelateerde zaken. Het enige wat je bij de aanvraag van een FlexVPS moet doen, is aangeven hoeveel verwerkingscapaciteit, opslag en dataverkeer je nodig hebt. Cloud86 zorgt voor de rest met HPE-hardware en VMware als hypervisor.

Een FlexVPS SSD is al te verkrijgen vanaf €25,- per maand. Je krijg dan 1 vCPU, met 2 GB RAM, 25 GB SSD opslag, 1 dedicated IP4 adres. Betalen en opzeggen kan per maand, dat is iets wat bij shared hosting niet mogelijk is. Enige technische kennis is wel vereist, Cloud86 zorgt dat de FlexVPS SSD online, geupdate en beveiligt is. Heb je meer hulp nodig? Kijk dan naar een Managed VPS van Cloud86.

Besteed het beheer over een kale VPS niet zomaar uit

Sommige mensen die niet over genoeg technische kennis beschikken nemen een kale VPS af en huren dan iemand in om het VPS te beheren. Diegene moet er dan voor zorgen dat er allerlei software wordt geinstalleerd, er backups worden gemaakt en dat de VPS veilig is. In sommige gevallen kan het de kosten wat drukken om iemand in te huren, vergeleken met een managed VPS, waarbij Cloud86 alle technische zaken beheert.

Het komt echter regelmatig voor dat een ingehuurde systeembeheerder met een gedegen kennis van webdevelopment toch fouten maakt. En, in sommige gevallen kan dat desastreuze gevolgen hebben. Als je een website met erg veel bezoek of een goedlopende webwinkel hebt, dan is zeer raadzaam om een managed VPS af te nemen. Je kan dan ook een SLA bij Cloud86 afsluiten, wat voordelen heeft als het toch fout gaat. Als een website honderden euro’s per dag oplevert, dan is een managed VPS echt een aanrader.

Op maat gemaakte VPS
Bij Cloud86 heb je de mogelijkheid om een virtual private server (VPS) te kiezen die u kunt uitbreiden met VPS Blocks. Een VPS-block kan bestaan uit een CPU-core, RAM-geheugen, SSD-opslag of verschillende add-ons. Je kunt deze onderdelen los van elkaar aanschaffen, waardoor je de server precies op maat kunt maken voor een iedere toepassing of website. Dit bespaart kosten en je betaalt niet voor middelen die je niet gebruikt.

Standaard uitgebreide functies
Standaard is een FlexVPS SSD server voorzien van High-Availability (HA) en Disaster Recovery. Voor Disaster Recovery maakt Cloud86 elk uur een back-up van je gegevens naar een ander Nederlands datacenter. Op deze manier weet je zeker dat al je data, ongeacht de omstandigheden, altijd veilig is opgeslagen.

Managed VPS van Cloud86

Wie voor een managed VPS kiest, heeft weinig omkijken naar de VPS. Dit soort hosting is voor mensen die een grote, drukbezochte website of webwinkel beheren en gebruik maken van alle mogelijke opties die een hostingbedrijf kan bieden. De prijs is een stuk pittiger dan wanneer men voor shared hosting of een FlexVPS kiest. Als je vanuit huis een webwinkel wilt starten, dan is het raadzaam om te beginnen met een shared hosting pakket van Cloud86. Webhosting Unlimited is een shared hosting pakket waarmee je alles voor handen hebt om een webwinkel te beginnen. Groeit je webwinkel en heb je meer resources nodig? Zijn er genoeg inkomsten? Dan is het ten zeerste aan te raden op te upgraden naar een VPS van Cloud 86. Je kan kiezen voor een gewone

Cloud86 beheert erg veel en maakt het voor mensen met weinig tot geen technische kennis mogelijk om een VPS te benutten. Cloud86 biedt drie soorten aan, Managed VPS Start, Managed VPS Medium en een Managed VPS Power. Het is mogelijk om tegen een extra betaling een SLA te nemen, wat betekent dat Cloud86 garanties doet over de beschikbaarheid en kwaliteit van de hosting.

Superieure klantenservice

cloud86 klantenserviceDe klantenservice van Cloud86 is bijzonder indrukwekkend. Het team is reageert echter helaas niet in de weekenden. Ze reageren op maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 – 21:00 uur op email en reageren erg snel en probleemgericht.  De meeste goedkope hosting bedrijven zijn telefonisch niet bereikbaar, Cloud86 wel. Ze zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 09:00 – 12:00 uur en 13:00 – 17:00 uur.

De meeste budget hosting providers moeten de kosten drukken, de meeste doen dat door te besparen op de servercapaciteit en technisch personeel. Dan zit je bijvoorbeeld met het probleem dat je binnen een shared hosting omgeving met duizenden websites van anderen op hetzelfde IP adres zit. Dat is bij Cloud86 zeker niet het geval. Binnen een shared hosting omgeving heb je altijd buren, mensen die een website hebben op hetzelfde IP adres. Cloud86 houdt erg goed in de gaten wanneer een website teveel resources gebruikt. Als een website op hetzelfde IP adres in een keer veel te veel bandbreedte gebruikt, dan heeft dat geen invloed op andere websites.

Cloud86 bespaart kosten door de klantenservice op door de weekse dagen te laten reageren en niet in de weekenden. Dat wilt niet zeggen dat ze er in het weekend niet zijn, technisch personeel is 27/7 aanwezig om ervoor te zorgen dat alles optimaal loopt. En, op dat gebied steekt dit hostingbedrijf met kop en schouders uit boven andere budget providers. Ze bieden namelijk razendsnelle hosting en zijn daar herhaaldelijk voor onderscheiden.

Concurrerende prijsstelling
Cloud86 valt op in de menigte dankzij hun competitieve prijzen. Gezien de kwaliteit van de aangeboden diensten, bieden hun pakketten een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit maakt Cloud86 tot een van de meest betaalbare opties voor zowel beginners als ervaren website-eigenaren.

Enkele nadelen van Cloud86

Cloud86 geen dedicated hosting aan, wat een nadeel kan zijn voor grotere bedrijven die op zoek zijn naar de meest geavanceerde hosting oplossingen. Het is echter mogelijk om gebruik te maken van een zeer uitgebreidde VPS, al dan niet managed, waardoor je over dezelfde hardware specificaties beschikt als bij een dedicated server. De klantenservice van Cloud86 is in de weekenden te benaderen middels email, maar werken alleen op werkdagen. Een domeinnaam is net iets duurder dan bij een reguliere host. Maar, bij een reguliere host, die voor alles een extra factuur opmaakt, ben je altijd duurder uit. En, zelfs bij hostingbedrijven die zeer hoge bedragen rekenen, reageert men maar zelden in de weekenden.

Prestaties en snelheid van Cloud86

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een hostingprovider is ongetwijfeld de snelheid en prestaties van de servers. Cloud86 blinkt uit in deze categorie door de nieuwste technologieën te gebruiken, zoals LiteSpeed webserver en geavanceerde caching, om de laadtijden van uw website te minimaliseren.

Het is essentieel om te vermelden dat snelheid niet alleen invloed heeft op de gebruikerservaring, maar ook een cruciale factor is in SEO. Websites met snelle laadtijden worden door Google hoger gerangschikt, wat betekent dat een snelle host als Cloud86 kan bijdragen aan uw online zichtbaarheid.

Cloud86 beveiliging: Prioriteit nummer één

Een andere cruciale factor bij het kiezen van een hostingprovider is beveiliging. Cloud86 neemt de beveiliging van uw website serieus met een reeks maatregelen die zijn ontworpen om uw site te beschermen tegen dreigingen.

Dit omvat onder andere dagelijkse back-ups, gratis SSL-certificaten voor alle domeinen, en een web applicatie firewall die uw website beschermt tegen schadelijke aanvallen. Met Cloud86 kunt u erop vertrouwen dat uw website in veilige handen is.

Cloud86 is voor duurzaamheid en gebruikt groene energie

In de huidige wereld is duurzaamheid een steeds belangrijker aandachtspunt, en dit geldt ook voor webhosting. Cloud86 heeft dit begrepen en zet zich in voor groene webhosting. Hun servers worden gevoed door 100% groene energie, waardoor ze bijdragen aan het verminderen van de CO2-voetafdruk van het internet.

Eindoordeel over deze hostingprovider

Cloud86 is een uitstekende keuze voor zowel beginnende als gevorderde WordPress-gebruikers. Ze combineren hoogwaardige functies met uitstekende prestaties en klantenservice, en dit alles tegen een zeer concurrerende prijs. Hoewel er enkele beperkingen zijn, zoals het ontbreken van telefonische ondersteuning en dedicated hosting, maken de positieve aspecten van Cloud86 dit ruimschoots goed.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare, snelle en veilige WordPress hosting provider die waarde biedt voor uw geld, dan is Cloud86 zeker het overwegen waard. Ook voor niet WordPress websites is Cloud86 een uitstekende hosting provider.